Son dakika | Ötenazinin detayı belli oldu: Sokak köpekleriyle ilgili yasa tasarısı TBMM’de inceleniyor!

Son Haberler: Türkiye’nin uzun süredir gündeminde olan başta köpekler olmak üzere sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemede yeni bir aşamaya gelindi. AK Grup Başkanı Abdullah Güler, Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre 17 maddelik yasa tasarısında köpek sahiplendirme teşvik edilecek. Bazı köpeklere ötenazi yapılacak.

17 MADDEDEN OLUŞAN YASAL TEKLİF HAZIRLANDI

AK Grup Başkanı Abdullah Güler:

  • Her segmentten gelen görüş, öneri, şikayet ve beklentiler toplanarak rapor haline getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza da takdim edildi. Şu ana kadar faturamız olgunlaştı. 17 maddelik bu yasa tasarısı önümüzdeki hafta komisyona gelecek.

  • 2,5 milyona yakın sokak köpeğinin kısırlaştırıldığı, 550 bine yakın sokak köpeğinin sahiplendirildiği raporumuz var. Ancak tüm bu çabalara ve alınan tedbirlere rağmen bunların yetersiz olduğunu görüyoruz. Bu yetersizlik durumunun nedeni nedir? Son yıllarda kuduz riski taşıyan temaslılarla ilgili sağlık kuruluşlarına yapılan başvurular büyük oranda arttı. Karantinalar da uygulandı.

  • Kanunumuzun temel amacı sadece hayvanları korumak değil, aynı zamanda insanımızı ve insan hayatını korumak, toplum sağlığını korumak, yol ve çevre güvenliğini sağlamaktır.

AA-20240712-35125334-35125333-AK_PARTI_GRUP_BASKANI_ABDULLAH_GULER

“Evlat Edinme İçin Çok Güçlü Teşvikler”

  • Bu tanımlardan sonra kanunumuzun bazı maddelerinde bir uygulamayı değiştiriyoruz. Mevcut sahipsiz sokak köpeklerinin bulundukları yerlerden uzaklaştırılması, barınaklarda nitelikli yaşam alanlarının oluşturulması, orada tutulması, özellikle işletim sistemi oluşturularak sahiplendirmenin güçlü bir şekilde teşvik edilmesi konusunda Bakanlığımızın güçlü destek vereceği bir programı hayata geçireceğiz. Sterilizasyon için odalar. bu barınaklarda.

  • Politikamız hayvanlarımızı bulundukları yerden alıp sağlıklı barınaklarda tutmak ve güçlü bir sahiplenme anlayışını aktarmaktır.

O köpeklere ötenazi uygulanacak

  • Bu yönetmelikte ötenazi yani kuduz riski taşıyan, saldırgan hale gelmiş, rehabilite edilemeyen, anatomik yapısı bozuk ve ırksal özellikleri nedeniyle sahiplenilemeyen sokak köpeklerinin baskılanması kavramını da getiriyoruz.

HAPİS CEZASI GELDİ

  • Kanuna uymayanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngören bir yaptırım getiriyoruz. Belediyelere 2028 yılına kadar geçiş süresi seçeneği veriyoruz. Bu konuda hem mükemmel hem de çok kötü örnekler var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok güzel bir örnek.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

    Sıkmak
Ünlü iş adamından acı haber geldi!  Denize açıldığında...Ünlü iş adamından acı haber geldi! Denize açıldığında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir