Bakan Yerlikaya açıkladı! Nötrleştirildiler: ‘Hainlerin nefesini keseceğiz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terörle mücadeleye ilişkin bir paylaşım paylaştı. Yerlikaya, 2 ilde düzenlenen operasyonlarda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya şunları ifade etti:

Şırnak’ın Beytüşşebap kırsalı ile Mardin’in Nusaybin kırsalında Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) yönelik düzenlenen ‘GÜRZ-3’ operasyonlarında 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin ve katıldıkları faaliyetlerin tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Asayiş Kolordu Komutanlığının yönlendirme ve yönetimi altında; Şırnak ve Mardin İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütülen istihbarat çalışmalarının ardından; Jandarma Özel Harekat Timleri (JÖH), Jandarma Komando ve güvenlik görevlilerinin katılımıyla J-SİHA, ATAK Taarruz Helikopterleri desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda Bölücü Terör Örgütü’ne bağlı toplam 4 kişi gözaltına alındı. Şırnak’ın Beytüşşebap kırsalında 3’ü ve Mardin’in Nusaybin kırsalında 1’i olmak üzere olaya karışan (BTÖ) terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle.

“Teröre ve işbirlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecektir.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir