Fransa ile oynanan maçta Arjantinli oyuncular yuhalandı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Arjantinli futbolcular, Copa America’yı kazandıktan sonra Fransa milli takımına karşı ırkçı bir marş söylediler.

REKLAM

Fransız milli takımı, Paris 2024 yolculuğuna Cuma günü Bordeaux’da oynanan ve 10 dakikalık uzatmaların da dahil olduğu hararetli maçta Arjantin’i 1-0 yenerek devam etti.

Arjantinli futbolcular, çeyrek final maçı öncesi sahaya çıktıkları andan itibaren taraftarların şiddetli protestolarına maruz kaldı.

Stadyum yönetimi, ısınma turları sırasında yuhalamaların yayına yansımasını engellemek için ses sistemini kullandı.

Ancak tüm bu çabalara rağmen yarışmadan kısa bir süre önce düzenlenen törende Arjantin milli marşı yuhalandı. Maç sırasında topa her dokunduklarında ağır bir şekilde yuhalandılar.

Güney Amerika ülkesine yönelik tepkilerin kaynağı ise taraftarların ırkçı yapısı. Arjantinli futbolcular, geçen ayki Copa America zaferi kutlamaları sırasında Afro-Fransız futbolcuları kapsayan ırkçı bir kompozisyon okudu.

Kompozisyonun metninde “Fransa adına oynuyorlar ama Angolalılar. Anneleri Nijeryalı, babaları Kamerunlu ama Fransız pasaportları var” gibi ifadeler yer aldı.

Crystal Palace futbolcusu Jean-Philippe Mateta’nın attığı golle Fransa, Arjantin’i 1-0 yenerek yarı finalde Mısır ile karşılaştı. Bunun yerine İspanya ve Fas mücadele edecek. Finalistlerin belirleneceği maçlar 5 Ağustos’ta oynanacak.

Arjantin Olimpiyat takımı Paris’e ayak bastığından beri yuhalanıyor

Geçen Cuma, Arjantin hentbol takımı Güney Paris Arena’ya girerken yuhalandı.

Geçtiğimiz hafta Arjantin erkek ragbi takımının yedi oyuncusu, Stade de France’da Fransa’ya karşı oynadıkları çeyrek final maçında 69.000 kişi tarafından yuhalandı.

Son olarak dün gece oynanan futbol maçında saha dışında gerginlik yaşanması durumunda güvenlik önlemlerinin artırılmayacağı, yerel polisin “başlangıç ​​planına sadık kaldığı” belirtildi.

Maçta 100 askeri personelin yanı sıra 400’den fazla polis ve jandarmanın da görev aldığı, insansız hava araçlarının (İHA) kullanıldığı kaydedildi.

Ancak saha dışında atmosfer tamamen farklıydı. Her iki ülkenin taraftarları saygıyla sahayı terk ederken, bazı taraftarların Arjantin bayrakları taşıdığı veya Lionel Messi’nin adının yazılı olduğu formalar giydiği görüldü.

Arjantin ile oynanan çeyrek final maçı, Fransızların 2022 Dünya Kupası finalindeki penaltı atışlarından bu yana beklediği intikamdı. Arjantin, Fransa’yı penaltılarda 4-2 mağlup etti. Ancak 23 Yaş Altı turnuvası olması nedeniyle Lionel Messi ve Kylian Mbappe gibi yıldızlar katılamayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir