Yer: Diyarbakır! Kalabalık bir grup kahve zincirinin şubesine saldırdı, polis güvenlik önlemi aldı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin, suikasta kurban gitmeden önce 3 Ağustos’ta Gazze’de devam eden soykırımı protesto etmek için tüm dünyayı sokaklara davet etmesi çağrısı üzerine sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Diyarbakır’da bir araya gelen grup. Kayapınar Mahallesi Fırat Caddesi’nde toplanan binlerce kişi, Yenihal Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinin önünden geçti. Ellerinde Filistin bayrakları, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin fotoğrafları eşliğinde yürüyen grup, tekbirler ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

“EKONOMİK OLARAK ÇÖKMEYE ÇALIŞALIM”

Grup adına konuşan Yetimler Vakfı koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, boykotun devam etmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Gazze ve Filistin genelinde insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri yaşanıyor. Siyonist eşkıyalar ve teröristler Siyonistlerdir. Batı dünyasının ve tüm kötü hükümetlerin ve İslam düşmanlarının desteğini alıyorlar, sınırları yok, hiçbir uluslararası ahlaki ve hukuki kurala saygı göstermeden Müslüman Filistin halkına soykırım yapıyorlar, kadın, çocuk, genç, yaşlı, vahşice öldürüyorlar. ve sivilleri açlığa mahkûm eden Ümmet, bu savaşta Gazze ve Filistin’e var gücüyle destek olmalı, Müslümanlar Kudüs davası etrafında birleşmeli, Amerika ve Avrupa’ya “dur” demelidir. Gazze’de kazanmalı Siyonistler Filistin’de ve Gazze’de kazanırsa İslam dünyasının hiçbir parçası güvende olmayacak. İslam ümmetinin en amansız düşmanları olan Siyonistlere, onların destekçilerine, sahip oldukları şirketlere ve bu şirketlerin ürünlerine yerli ya da yabancı fark etmeksizin var gücümüzle ambargo uyguluyoruz. Ekonomik olarak onları çökertmeye çalışalım. “Biz paramızla Siyonistlerin soykırımına ortak olmayız” dedi.

_89577 (2)

KAHVE ZİNCİRİ DALISINA TAŞLARLA SALDIRMA GİRİŞİMİ

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgeye İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da geldi. Açıklamanın ardından grubun bazı üyeleri bir kahve zincirinin şubesine taşlarla saldırdı. Polisin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde iş yerinde herhangi bir hasar meydana gelmemesine rağmen, il emniyet müdürlüğüne bağlı bir emniyet müdürü kalabalığa seslenerek şunları söyledi: “Burada bir Müslümana yakışan şey sağduyulu hareket etmektir. Lütfen sağduyulu olun. Dün Kastamonu’da bir şehit öldürüldü.” “Biz polis arkadaşınızın arkadaşlarıyız. Çocuklarınızı uyuşturucudan kurtaran polisiz. Attığınız taşlar bizden geliyor, sakin olun.” Daha sonra kalabalık sessizce dağıldı.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir