Okan Buruk’un aklında iki isim var! “Ben kanatlardayken üretemiyoruz” Galatasaray

Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş’a 5-0 mağlup olan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, aldığı ağır yenilginin ardından konuştu. Beşiktaş’ın hak ettiği bir galibiyet aldığını belirten Buruk, şöyle konuştu: “Böyle bir yenilgi beklemiyorduk. Kazanmak için çıktık. Törende onları alkışladık, tebrik ettik. Bize yakışan da kazananı kutlamaktır. Bence biz kazandık. bir örnektir.” dedi.

“İLK SORUMLULUK BENİM”

Esas sorumlunun kendisinin olduğunu vurgulayan Okan Buruk, maç içerisinde birçok hata yaptıklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “İlk yarıda sayılmayan goller attık. İlk yarıda oyundaydık ama 2-0 sonra skoru eşitledik. Çok fazla hata yaptık! Girenler gidenlerle kıyaslanabilir mi? Birincil olarak ben sorumluyum. Böyle bir mağlubiyet sezon başından itibaren ders oldu diyebiliriz, kötü bir statta oynadık ama bu bir mazeret değil.” dedi ve ekledi:

“GÜÇLÜ BİR TAKIMIZ, DİRENECEĞİZ”

“Şampiyonluk önümüzdeki hafta başlıyor ve bu uyanmak için bir fırsat. Ayrıca birbirimizi tekrar görmemiz gerekiyor. Bazen yukarı çıkınca oradaki atmosfere alışıyorsunuz. Daha iyisini yapmalıyız. Fiziksel olarak hazır değiliz. Biz güçlü bir takımız, ayağa kalkabiliriz, şampiyonluk yolundaki en büyük adayız.”

‘Üretimde sıkıntı yaşıyoruz’

81bb9864-5f33-4b2a-af73-a44e1c4354e6

“Zaha ve Ziyech kanattayken bu anlamda üretim anlamında sıkıntı yaşıyoruz. Çizgi oyunu oynuyoruz, bire bir kalıyorlar. Onun performansı da diğer arkadaşlarınınki gibi yetersizdi. Açıkça yapamadık.” iyi oynadık.”

“HEPİMİZ UTANMALIYIZ”

“2-0’dan sonra düştük. Yine hamleler yaptık. Daha fazlasını üretebilirdik. İki hücum oyuncusuna yöneldik ama topu fazla taşıyamadık. Bu maç öncesinde iki takımın da bunu yapmadığını söylemiştim.” Ama ikinci yarıda Beşiktaş maça daha fazla dahil oldu, ilk 11’i ben seçiyorum, takımı ben seçiyorum ve geçen sene iyi başlamadık. Bir an önce oyunumuzu bulun ve kazanmaya başlayın. Şampiyonluğun en büyük adayı bir kez daha biziz. Gelecek hafta daha güçlü ve daha iyi olacağız, bu akşamki yenilgiyi unutacağız.”

‘TARAFTARLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ, BİZE GÜVENLERİNİ VERİN’

325364_SÜPER-KUPA-GALATASARAY-İLE-BEŞİKTAŞ-K

“Dediğim gibi bu benim sorumluluğum. Oyuncularıma güveniyorum. Onlar ve takım için daha iyisi nasıl olur, onlardan daha iyisini yapmalarını isteyeceğim. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz, bize güvenmeleri gerekiyor. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Ödül töreninde hak ettikleri zaferi elde ettiler.

‘BU STADYUMU SEVMİYORUM, BURADA FUTBOL OYNANMASINA KARŞIYIM’

“Hem benim için hem de oyuncularım için her maçı aynı şekilde oynamanız gerekiyor. Bu anlamda ders oldu. Erken olması iyi oldu. Bunun olumlu etkisini de hissetmemiz lazım. Böyle bir yenilgi, final kaybı Bu anlamda tam olarak istediğimizi elde ettiğimiz için üzgünüm, bu bir mazeret değil, bu stadyumu sevmiyorum, burada futbol oynanmasına karşıyım. Gördüğüm en kötü stadyumlardan biri.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir