Deprem engelli Hüseyin Köksal: 4 bin lira engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz, yaşam mücadelesinden yoruldum – Son Dakika Türkiye Haberleri

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinin Fatih Sultan Mehmet ilçesinde ablası ve kanser hastası yeğeniyle birlikte yaşayan yüzde 90 bedensel engelli Hüseyin Köksal, engelli maaşının geçimini sağlayamadığından şikayetçi oldu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde evlerinin yıkıldığını belirten Köksal, şunları anlattı:

“Evsiz kaldık, oturacak yer yoktu, yazık oldu. Şans eseri yerimiz vardı ve sağlı solluların yardımıyla bir konteyner getirdiler ve içine sığındık. Biraz borç aldık ve elektrik ödedik. her şey kendi imkanlarımızla ben bedensel engelliyim, belden aşağımı taşıyamıyorum, üzerime tabela düştü, arabam bozuldu, kanser hastası bir yeğenim var, tedavisiyle uğraşıyoruz. Yapabilirim’ Artık paramız yetmiyor ve biz de onunla geçinmeye çalışıyoruz ve geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz.

“TORUNUMUN BAKIMINDAN ALINAN PARA İLE ARACIMI YAPTIRMAK ZORUNDA KALDIM”

O felakette arabamın camları kırıldı ve kaportası kayboldu. Şimdi bebeği hastaneye götürüyorum. Onu hastaneye mi götüreyim, alışverişi düşüneyim mi, yapayım mı? Arabayı tamir ettirmem gerekiyordu ve bebeğin masraflarına harcayacağımız parayı arabaya verdim. Şimdi düşünüyorum da, bu çocuğu nasıl iyileştireceğimi çok düşünüyorum. Yapacak bir şeyim yok. Lisede okuyan bir oğlum var. Ona parayı nasıl göndereceğim? Artık büyük sorunlar yaşamaya başladım. Bu masrafların dışında zaten sosyal hayatımız yok. Gideyim, dolaşayım, burada yiyeyim, çocuklara kompres alayım… Zaten yok, imkânı da yok. Bu parayla ancak mutfağa yetebiliyorum. Mutfağıma bir şeyler alayım da onları doyursunlar, hepsi bu. “Olmazsa bir yere yüzmeye gideyim, buraya gideyim, orada tatil yapayım, bir günümüz bile yok.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir