İnstagram ne zaman açılacak? Neden kapandı? Detay 48 saat… Türkiye taleplerini dile getirdi! İşte son durum

Instagram’a erişim engellenmeye devam ediyor. Türkiye’nin kararıyla kapatılan Instagram’a 50 saatten fazla erişim sağlanamazken, milyonlarca kullanıcı İnstagram açık mı? İnstagram ne zaman açılacak? sorularına yanıt arıyoruz. Resmi mahkeme kararı olmaması nedeniyle normalde 48 saat sonra açılacak olan Instagram’ın kapatılması devam ederken, kritik görüşmelerin de devam ettiği öğrenildi.

INSTAGRAM NEDEN KAPATILDI?

Sabah’ta yer alan habere göre; Instagram’ın Türkiye’de kapatılmasının nedeni, çok sayıda içerik nedeniyle resmi olarak yüzlerce kez uyarılan Instagram’ın, Türkiye’nin Filistin konusundaki tutumuna aykırı hareket etmesi ve Hamas lideri Haniye’nin paylaşımlarını engellemesi.

Yayın ilkeleri gereği Türk vatandaşlarının bazı paylaşımlarını kaldıran veya engelleyen platform, BTK tarafından engellendi.

TÜRKİYE TALEPLERİNİ SUNDU

Türkiye sorunun aşılması konusunda yapıcı bir tutum sergilerken, önceki gün Türkiye’deki META temsilcileriyle toplantı yapılarak talepler Instagram’a iletildi.

Toplantıda Instagram yetkililerine, Hamas lideri Haniye’ye yönelik taziye içeriklerinin kaldırılmasına yönelik tutumlarının nedeni sorulduğunda, yetkililer şu yanıtı verdi: “Hamas, ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğinden, algoritmalar bu tür gönderileri otomatik olarak kaldırıyor.”

1

HÜSEYİN YAYMAN: “HİÇBİR ZAMAN KABUL ETMİYORUZ”

TBMM Dijital Medya Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, şunları söyledi: “Meta’nın uluslararası dijital şirketlerinin ülkelerin yasalarını, yönetim yapılarını, ahlaki ve etik değerlerini yok sayan uygulamalarını asla kabul etmiyoruz. Instagram’ın bir an önce çifte standart tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz.”

3

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir