İngiltere devreye girdi: Mülteciler ve İngilizler karşı karşıya geldi! İngiltere Başbakanı: “Pişman olacaksınız”

İngiltere’de son yıllarda yasadışı mültecilerin sayısının artması nedeniyle ülke vatandaşları çok sayıda protesto gösterisi düzenledi. Protestoların boyutu büyüdü ve ülkede gerginlikler arttı.

İngiltere’de İngiliz vatandaşları, kaçak sığınmacıların kaldığı otele baskın yaparak binanın bir kısmını ateşe verdi.

Yasadışı mülteciler de İngilizlere karşı isyan etmeye başladı. Görüntüler sosyal medyada viral oldu. Gözaltına alınanların sayısı arttı.

Aşırı sağcıların düzenlediği, bu hafta başında İngiltere ve Kuzey İrlanda’da başlayan ve dün birçok şehirde devam eden protestolar sonrasında 92 kişi tutuklandı.

“Yaptığına pişman olacaksın”

Olayın ardından açıklama yapan İngiltere Başbakanı Starmer, ayaklanan mülteci karşıtı protestocularla ilgili şunları söyledi: “Yaptıklarından pişman olacaksın.” dedi.

Bu bölgelerden sorumlu polis birimleri, İngiltere’nin Liverpool, Hull, Bristol, Blackpool, Preston, Blackburn ve Stoke-on-Trent kentlerinde düzenlenen protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Liverpool bölgesinden sorumlu Merseyside Polisi, dün yaşanan olayların ardından ikisi Southport camisi ve hafta başında polisin saldırısıyla ilgili olmak üzere toplam 23 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Hull bölgesinden sorumlu Humberside Polisi, dün yaşanan ve daha da şiddetlenen, bir kişinin bıçaklandığı iddia edilen olaylarda 20 kişinin tutuklandığını açıkladı.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

Avon ve Somerset Polisi, Bristol’de 14 kişinin gözaltına alındığını, gözaltının gece geç saatlere kadar devam ettiğini ve atlı polisin aşırı sağcılara ve muhaliflere karşı harekete geçtiğini söyledi.

Toplantı ve gösteri yasağı uygulanan Blackpool ile çok sayıda olayın yaşandığı Preston ve Blackburn’den sorumlu Lancashire Polisi, üç kasabada toplam 20 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Bir kişinin bıçaklandığı iddiası nedeniyle olayların arttığı Stoke-on-Trent’te Staffordshire Polisi, 10 kişinin tutuklandığını ve bıçaklama iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Kuzey İrlanda polisi, dün gece aşırı sağcıların bir cami çevresinde toplanarak işyerlerine zarar verdiği olaylar sonrasında 2 kişinin tutuklandığını, Leeds’te yaşanan olayların ardından 1 kişinin, Leicester’daki olayların ardından ise 2 kişinin tutuklandığını söyledi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir