Almanya’nın 2036 Olimpiyatlarına adaylığı Nazi geçmişini canlandırıyor

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

2036 Olimpiyatları için teklif, 1936 Olimpiyatlarının Naziler tarafından doğuşunun 100. yıldönümüne denk geliyor.

REKLAM

Alman Olimpik Spor Konfederasyonu (DOSB), 2036 Olimpiyatları için öneri sunmayı düşünüyor.

Ancak etkinlik, Nazilerin oyunları düzenlediği yılın yüzüncü yılına denk geliyor.

Fikri destekleyenler bunun ülkede demokrasinin ne kadar ilerlediğini göstermek için bir fırsat olduğunu söylerken, diğerleri tartışmalı Nazi geçmişinin olayın odağını değiştirebileceğinden korkuyor.

Berlin Bölge Parlamentosu üyesi ve Union 90/Yeşiller (Bündnis 90/Die Grünen) spor politikası sözcüsü Klara Schedlich, şunları söyledi: “Maçlar gerçekleşirse herkes o yılı konuşacak. 2036’da Almanya nasıl olacak… O yıl Almanya nasıl olacak.” “Gerçekten ne kadar demokratik olacağını bilmiyoruz” dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, geçen ay Paris Oyunları’na adaylık beyanını imzaladı ancak ülkenin Olimpik Spor Konfederasyonu, etkinliğe 2036’da ev sahipliği yapma fikriyle ilgilenirken, hükümet, Olimpiyatların ellinci yıldönümü olan 2040’ı tercih ettiğini söylüyor. yeniden birleşme Oyunları.

Hükümet, 2024 ile 2027 yılları arasında ihaleyi desteklemek için yaklaşık 7 milyon avro ayıracağını duyurdu ancak Almanya hangi yılı seçerse seçsin Avrupalı ​​komşularıyla rekabetin sert olması muhtemel.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, oyunlara 2040 yılında ev sahipliği yapmayı hedeflerken, Macaristan da 2036 yılı için teklif vermeyi düşünüyor.

2036 Olimpiyatları’nda Nazizmin gölgesi beliriyor

İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü Euronews’e, Almanya’nın Olimpiyatlara ev sahipliği yapma umutları için ileriye dönük bir yol çizmek amacıyla hükümetin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile DOSB arasındaki görüşmeleri yakından izleyeceğini söyledi.

Sözcü, hükümetin 2036 Olimpiyatları teklifini destekleyip desteklemeyeceği konusunda bilgi vermedi.

DOSB, kamuoyunun nabzını tutmak amacıyla bu toplantıyı düzenlerken, bu arada siyasi görüş ayrılığına sahip siyasetçiler de görüşlerini açıklamaya başladı.

Ana muhalefet partisi Almanya Hıristiyan Demokrat Birliği (Christlich Demokratische Union Deutschlands – CDU), oyunlara ev sahipliği yapılmasından yana olduğunu söylüyor ve teklifin 2040 Olimpiyatları için olması gerektiğini kabul ediyor.

Aynı zamanda parlamentonun spor komitesi üyesi olan CDU Milletvekili Stephan Mayer, Almanya dışındaki grupların Nazi Olimpiyatlarının 100. yıl dönümüne ilişkin bağlantıyı kullanarak Almanya’nın 2036 hedefine zarar vermeye çalışmasından endişe duyduğunu söyledi.

Ayrıca halkın bu fikri desteklemeyeceğinden korktuğunu da söyledi.

DOSB, 2025 yılında hangi yıl için teklif verileceği konusunda resmi olarak karar verecek.

“Bence en önemli görev [halkı ikna etmek] “Ve dürüst olmak gerekirse Alman halkı arasında böyle bir eğilim görmüyorum” dedi.

Diğerleri ise Olimpiyat parasının onarım gerektiren spor altyapısına odaklanması gerektiğini savunuyor.

Schedlich, “Berlin’in tüm spor altyapısının yenilenmesi bize 240 milyon avroya mal olacak” dedi. “Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaptığımızda, sadece güvenlik önlemleri için öngörülen miktar 2 milyar avro olacak. Yani bu gerçekten büyük bir miktar ve büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmadan önce ödevimizi yapmamız gerekiyor.” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir