AKP’nin mangal partisi tepkilere yol açtı… Bir hafta sonra vatandaşlar şöyle düşündü: Mangal tutkunu cumhurbaşkanı “1 ton sosis” dağıtacak – Son Dakika Siyasi Haber

Türkiye’de milyonlarca insan enflasyon nedeniyle porsiyonlarda kesinti yaparken, geçtiğimiz günlerde AKP üyelerinin düzenlediği mangal partisi kamuoyunda tepkiye yol açtı.

Erciyes yüksek irtifa kamp merkezinin tanıtım töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, bazı milletvekilleri ve partililerin katılımıyla mangal partisi düzenlendi.

SPOR BAKANI “BEN DERYA’YIM” DİYORUZ

Videoda Bakan Aşkın Bak mangal partisine gidiyor ve şunları söylüyor: “Ekmeği getir, ben denizim. Balık ve hamsi var. Çevir de yanmasın.” Bir AKP’li bağırdı: “Bunlar Kayseri hamsisi” dedi.

Söz konusu görüntülere sosyal medyada tepkiler geldi.

AKP Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ise olayı savunarak şunları söyledi: “Kayseri sucuğu lezzetini vatandaşlarımıza taşıdık” dedi. Ancak bu açıklamalar tepkileri yatıştırmaya yetmedi.

MANGAL YİYEN BELEDİYE BAŞKANI ‘Yemek yaptık ama yemedik’ dedi

AKP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da mangal görüntülerinin tepkilere yol açması üzerine bir açıklama yaptı.

Başkan Büyükkılıç, “Kayseri denilince akla sucuk, pastırma, mantı geliyor. Biz leblebi tanıtacak durumda değiliz.” dedi.

Büyükkılıç, pişmiş sucukların hiçbirini yemediklerini söyleyerek partiyi savundu.

GÜNLER SONRA “TİCARET” AÇIKLAMASI

Kayseri Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Büyükkılıç, son olarak Kayseri Lokantacılar ve Şekerciler Odası Başkanı Altan Aydemir ile birlikte Anadolu Harikalar Diyarı yakınında bulunan Doğal Üretim Bahçesi’ni ziyaret etti.

Burada konuşan Büyükkılıç, 4-10 Ekim tarihleri ​​arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenecek olan ikinci Kayseri Gastronomi Günü’nde bazı ürünlerin ziyaretçilere sunulacağını söyledi.

1 TON SUCUK DÖNER

Büyükkılıç, “Gastronomi günleri yaklaşıyor, şefler geliyor. Kayseri’nin vazgeçilmezleri sucuk, pastırma ve mantıdır. Aynı zamanda sucukla ilgili her etkinlikte bir ilke imza atıyoruz. Gastronomi günlerinde tonlarca döner sucuğa ‘Sucuk döneri de olur’ diyoruz ‘Kayseri’ “Bilmeyen, bilmeyen, anlamayan ve onu yanlış yerlere sürüklemeye çalışan varsa hoş karşılanırız biz de. sosis dönerini servis et.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir