Bakan Uraloğlu temaslarda bulunmak üzere Güney Kore’ye gidecek

Bakanlığın açıklamasına göre Uraloğlu, GICC 2024 için 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Güney Kore’de olacak.

Bakan Uraloğlu, 11 Eylül Çarşamba günü önce Türkiye’nin Seul Büyükelçiliğini ziyaret edecek, Büyükelçi Salih Murat Tamer ile görüşecek, ardından Kore Kara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Park Sang-Woo ile görüşecek.

Toplantının amacı, iki ülkenin özellikle iletişim ve altyapı projeleri alanında iş birliği potansiyelini tartışmak ve yeni stratejik köprüler kurmaktır. Türkiye ile Güney Kore’nin mühendislik, teknoloji ve altyapı alanlarındaki deneyimlerinin ele alınacağı toplantı, stratejik iş birliğini daha da derinleştirecek.

Uraloğlu, yoğun programı kapsamında uluslararası firma ve kurumları bir araya getiren, yeni işbirliklerinin kapılarını açan GICC 2024 etkinliğine katılacak ve çeşitli istişarelerde bulunacak.

Fuar alanında yapılacak değerlendirmelerin ardından Uraloğlu, bu ülkede yaşayan Güney Koreli ve Türk iş adamlarıyla bir araya gelerek Türkiye’nin lojistik, ulaşım ve altyapı yatırımlarına ilişkin temaslarda bulunacak.

Toplantının ardından Gyeongbok Sarayı ve Namsan Seul Kulesi’ni ziyaret edecek olan Uraloğlu’na, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay eşlik edecek.

Ziyaretin ikinci gününde Bakan Uraloğlu, Seul’den hızlı trenle Busan’a geçerek, Türkiye’nin Kore Savaşı’nda kaybettiği 721 şehidin 462’sinin mezarlarının bulunduğu Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı’nı ziyaret edecek. . Türk anıtına çelenk koyduk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir