Saliha Gizem Yıldızhan öldürüldü! Tüyler ürperten olayda yeni gelişme: İple boğularak tecavüze uğradı ve öldürüldü

Kaza, 16 Şubat’ta Biga ilçesinde meydana geldi. Fırat Yıldızhan, boşanma aşamasında olan ve bir süredir ayrı kaldığı eşi Saliha Gizem Yıldızhan’ın Lapseki İlçesi’ndeki evine geldi. Konuşmak istediğini söyleyen Yıldızhan, Saliha Gizem’i arabaya bindirerek Biga’ya doğru yola çıktı. İkili arasında otomobilde tartışma çıktı. Fırat Yıldızhan, ilk eşinden iki çocuğu olan Saliha Gizem’i iple boğdu. Yıldızhan daha sonra naaşı Biga’nın Çavuşköy mevkiindeki kazı alanına gömdü.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Saliha Gizem’den haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, Lapseki’de Saliha Gizem Yıldızhan’ın bir otomobile binerek Fırat Yıldızhan’la birlikte ilçeden ayrıldığını belirledi. Ekipler şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Yıldızhan, ifadesinde cinayeti itiraf ederek naaşı gömdüğü yeri gösterdi. 18 Şubat’ta bölgede inceleme yapan ve Saliha Gizem’in cansız bedenini bulan polis, Fırat Yıldızhan ile kardeşi Yağız Yıldızhan’ı gözaltına aldı. Yıldızhan’ın naaşı otopsi için Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne gönderilirken, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş tutuklandı.

“TOPRAĞI ATTIK VE KAPATIYORUZ”

Çanakkale Savcılığı’nca yürütülen soruşturmanın ardından Fırat Yıldızhan hakkında “kasten eş öldürme”, Yağız Yıldızhan hakkında da “yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Fırat Yıldızhan ve Yağız Yıldızhan ile öldürülen Saliha Gizem Yıldızhan’ın yakınları katıldı. Fırat Yıldızhan, duruşmada savunmasında şunları söyledi: “Saliha’yla sürekli kavga ediyorduk. Bunun sonucunda ayrı yaşamaya başladık. Ağabeyim Saliha evden çıktı, arabaya bindi ve yanıma oturdu. Sinirlendikten sonra birbirimize hakaret etmeye başladık. Bir süre sonra arabanın sol cebinden ipi alıp sıkmaya başladım. Saliha’nın öldüğünü anladım. Ne yapacağımı bilmiyordum. “Biga civarında dolaşırken su birikintilerini gördük. Saliha’yı arabadan çıkarıp arabaya bindirdim. Su birikintisi. Yakınlarda bulduğumuz bir kürekle üzerine biraz toprak attık ve sonra gittik. Eve gelip olayı kendisine anlattım.”

Diğer sanık Yağız Yıldızhan ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, şunları söyledi: “Kazanın ardından Biga İlçesi Çavuşköy’de kazılmış bir çukur bulduk. Derinliği yaklaşık 1 metreydi. Ağabeyim teyzemi arabadan sürükleyerek çıkardı ve Onu hendekte bıraktım, üzerine sadece bir kez toprak attım. Kazadan sonra polis “Teyzemi bıraktığımız yere kendi gücümüzle gittim ve küreklerin yerini gösterdim ama yapamadık. ipi bul. suçtur” dedi.

Sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıklar Fırat Yıldızhan ve kardeşi Yağız Yıldızhan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Tecavüze uğradı

Duruşma sonrası açıklama yapan öldürülen Saliha Gizem Yıldızhan’ın ailesinin avukatı Ahmet Erzi, şunları söyledi: “Saliha Gizem, boşandığı Fırat Yıldızhan ve kardeşi Yağız Yıldızhan tarafından öldürüldü. İlk duruşması Bugün yapılan duruşmada, mağdurun ölümünden sonra tecavüze uğradığını belirten adli tıp raporu da yer aldı.” Dosyaya dahil edildi. Bu Fırat Yıldızhan ve Yağız Yıldızhan’ın ilk eylemi değil, önceki eşlerini de bu şekilde tehdit ve hakaret ettiler. Maalesef son kurban ise yanlarında getirdikleri iple boynuna sararak bu eyleme katılan Saliha Gizem oldu. Kadın cinayeti davasında gördükleri savunmaları namus cinayeti olarak meşrulaştırmaya çalıştılar ancak bunu başaramadılar ve duruşma bir ay ertelendi. Eşini iple boğan Fırat Yıldızhan, adli açıdan dengeli olmadığını söyleyerek kendini savunmasına rağmen, sorulan sorulara makul cevaplar verdiği için savunmasının gerçekçi olmadığı değerlendirildi. sınıfta. Duruşma yaklaşık 3 saat sürdü. Duruşmada, her iki sanığın da mağduru ortak iradeyle öldürdükleri, öldürdükten sonra naaşı ilçe ilçe gezdirerek gömecek yer aradıkları ortaya çıktı. Süreci yakından takip edeceğiz. En ağır cezayı almaları için mücadele edeceğiz. Ailesine de başsağlığı diliyorum dedi.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir