Asya borsaları ABD’deki rekor istihdam raporunun ardından yükseldi

Oluşturulma tarihi: 07 Ekim 2024 09:27

Asya borsaları haftanın ilk gününe olumlu başladı. Cuma günü ABD’de açıklanan şaşırtıcı olumlu istihdam raporu ekonomiye dair iyimserliği artırırken, Wall Street’te endeksler yükseldi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Asya piyasaları ABD istihdam raporunun etkisiyle haftaya yükselişle başladı. Japonya’nın Nikkei 225 endeksi, yen’in ABD doları karşısında değer kaybetmesinin ardından yüzde 1,9 artışla 39.354,63’e yükseldi. AP tarafından hazırlanan bir rapora göre, Japon para birimi, Başbakan Shigeru Ishiba’nın geçen hafta göreve başlamasından bu yana merkez bankasının faiz oranı planlarına ilişkin spekülasyonlar üzerine sıçradı.

Cuma günü yaptığı politika konuşmasında Ishiba, enflasyonun üzerinde ücret artışları görmek istediğini söyledi ve verimli bir büyüme ve dağıtım döngüsü yaratmak için yatırımı teşvik etti. Düşük gelirli ailelere ekonomik destek, bölgesel canlandırma ve afetlere karşı dayanıklılık önlemleri sözü verdi.

Ancak başbakan herhangi bir büyük yeni girişimde bulunmadı. Japon medyasına göre, başlangıçtaki halk desteği %50 veya daha az; bu da yeni bir lider için nispeten düşük bir rakam. Plan Çarşamba günü parlamentoyu feshedip 27 Ekim’de seçim çağrısında bulunmak.

class = “medyanet-inline-adv”>

Dolar karşısında değer kazandıktan sonra yen geçen hafta sonu çöktü. Dolar Cuma akşamı 148,72’den Pazartesi sabahı 148,57 yene düştü. Düşük faiz oranları, hisse senetlerinin ve diğer varlıkların fiyatlarını artırma eğilimindedir.

ÇİN VE DİĞER ASYA PAZARLARI

Çin anakarasındaki piyasalar bir haftalık tatilin ardından yeniden açıldı ve hükümet, ekonomik teşvik planlarının ayrıntılarını Pekin’de düzenlenecek bir sabah basın toplantısında açıklamayı planladığını söyledi. 1 Ekim’deki Ulusal Gün tatilinin başlamasından önce, zor durumdaki konut piyasasını canlandırmayı amaçlayan politika duyuruları, hisse senedi endekslerini hızla yükseltti.

B of A Securities bir araştırma notunda, ev satışlarında devam eden düşüşlere işaret ederek, “Ekonomiyi canlandırmak için, konut piyasasını istikrara kavuşturmak ve yerel yönetim borçlarını yeniden yapılandırmak, ayrıca kapasite fazlası ve deflasyon sorunlarını ele almak için daha fazla mali teşvike ihtiyacımız var” dedi. fiyatlar ve kredi büyümesi. Yapısal reformlara ihtiyaç var” dedi.

Asya’da Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,4 artışla 23.056,53 puana, Seul Kospi endeksi ise yüzde 1,1 artışla 2.597,34 puana yükseldi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Tayvan’ın Taiex endeksi yüzde 1,3 yükseldi.

WALL STREET GEÇEN HAFTA ABD İSTİHDAM RAPORU İLE YÜKSELDİ

S&P 500 endeksi Cuma günü Wall Street’te yüzde 0,9 artışla 5.751,07 puanda kapandı ve Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Dow endeksi yüzde 0,8 artışla 42.352,75 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,2 artışla 18.137,85 puana yükseldi.

Hazine getirileri, ABD hükümetinin işverenlerin geçen ay kestiklerinden 254.000 daha fazla iş eklediğini söylemesinin ardından Cuma günü yükseldi. Bu, ekonomistlerin tahminlerini aştı.

Son dönemdeki cesaret verici ekonomik veriler, Fed’in yüksek enflasyonu bastırmak için faiz oranlarını artırarak ekonomiyi dizginlemesinin ardından istihdam piyasasının toparlanacağı yönündeki umutları artırdı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir