Cihangir’in rengarenk merdivenlerinin “basamaksız kısmı” Filistin bayrağı renklerine boyandı

Tabloyu yapan Yedi Hilal Derneği, amacının “Filistin’in unutulmaması” olduğunu söyledi.

REKLAM

İstanbul’un tarihi semtlerinden Cihangir’in rengarenk merdivenlerinin “yaya olmayan kısmı” Pazar sabahı Filistin bayrağı renklerine boyandı.

“Yedi Hilal” adlı dernek, X hesabından tabloyu kendilerinin yaptığını duyurdu.

Dernek ayrıca merdivenlerin “ayak basılan kısmının değil, merdivenin basılmayan dikey kısmının” boyandığını da belirtti.

Tablonun asıl amacının “Filistin’i unutturmamak” olduğunu belirten dernek, sosyal medyada olumlu ve olumsuz birçok tepki aldı.

İsrail ile Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas arasında çatışmalar 7 Ekim’de yeniden alevlendi.

İsrail sınırını geçerek baskın düzenleyen Hamas militanları, 7 Ekim’deki saldırısında çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiyi öldürmüş, 250’ye yakın kişiyi de rehin almıştı. Rehinelerin yaklaşık yarısı Kasım ayında, bir haftalık ateşkes sırasında İsrail’in elinde bulunan Filistinli mahkumlarla değiştirilerek serbest bırakıldı.

İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun (BMGK) derhal ateşkes ilan etme kararına rağmen, 7 Ekim Hamas saldırısının ardından Gazze’de sivillere saldırmaya ve katliam yapmaya devam etmesi nedeniyle uluslararası kınamayla karşı karşıya kaldı.

Gazze sağlık yetkililerine göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 bine yakın Filistinli öldürüldü, 84 bin 700 civarında kişi de yaralandı.

Yıkılan Gazze’nin pek çok yerinde gıdaya, temiz suya ve ilaca ulaşmak hâlâ çok zor.

Güney Afrika’nın açtığı davada İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla suçlanıyor.

Mahkeme, Başbakan Netanyahu yönetiminin, 6 Mayıs işgali öncesinde bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentindeki faaliyetlerini derhal durdurması gerektiğine hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir