Dünyanın en yaşlı insanı Maria Branyas Morera 117 yaşında hayatını kaybetti

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Branyas, geçen yıl Fransız rahibe Lucile Randon’un ölümünün ardından Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından dünyanın bilinen en yaşlı kişisi olarak kaydedildi.

REKLAM

Dünyanın en yaşlı insanı Maria Branyas Morera 117 yaşında hayatını kaybetti.

Branyas’ın X hikayesinde ailesi Katalan’dır onun gönderisinde Şu ifadelere yer verildi: “Maria Branyas öldü. Dilediği gibi vefat etti; uykusunda, huzur içinde, ağrısız.”

Fransız rahibe Lucile Randon’un geçen yıl ölümünün ardından, 110 yaşında veya daha büyük olduğuna inanılan kişiler hakkındaki bilgileri doğrulayan Gerontoloji Araştırma Grubu, Branyas’ı dünyanın bilinen en yaşlı kişisi olarak listeledi.

Branyas, ailesinin İspanya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) taşınmasından kısa bir süre sonra 4 Mart 1907’de San Francisco’da doğdu.

Babasının bir dergi kurduğu New Orleans’ta birkaç yıl yaşadıktan sonra ailesi, o gençken İspanya’ya döndü.

Branyas, Birinci Dünya Savaşı sırasında Atlantik Okyanusu’nu geçtiğine dair anılarının olduğunu söyledi. Kullanıcı adınız

113 yaşındaki Branyas da dünyayı kasıp kavuran Kovid-19’a yakalandı ancak on binlerce insanın hayatına mal olan hastalıktan kurtulmayı başardı.

Branyas’ın Katalan’ın Olot kasabasında kaldığı huzurevinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Ailesi, Branyas’ın ölümünden günler önce onlara şunları söylediğini söyledi: “Ne zaman olduğunu bilmiyorum ama çok yakında bu uzun yolculuk sona erecek. Ölüm beni bu kadar uzun yaşamaktan yorulmuş bulacak, ama onunla gülümseyerek, özgür hissederek tanışmak istiyorum.” ” ve memnun kaldım.”

Branyas’ın ölümüyle Gerontoloji Araştırma Grubu’nun listelediği yaşayan en yaşlı kişi 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka oldu.

Bilinen belgelere göre, 1997 yılında 122 yıl 164 günlükken ölen Fransız kadın Jeanne Louise Calment, hâlâ bilinen en yaşlı kişi olarak kabul ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir