Dışişleri Bakanlığı, İrlanda’nın müdahalesinin Soykırım Sözleşmesi’nin bir veya daha fazla hükmüne ilişkin yorumunu ortaya koyma fırsatı olacağını söyledi
İrlanda, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasına müdahale edeceğini söyleyerek, Dublin’in İsrail’in Gazze’deki operasyonlarına ilişkin 7 Ekim’den bu yana duyduğu kaygının bugüne kadarki en güçlü sinyalini verdi.
Dışişleri Bakanı Micheal Martin yaptığı açıklamada, soykırımın gerçekleşip gerçekleşmediğine Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) karar vereceğini ancak 7 Ekim’deki Hamas saldırısı ve şu anda Gazze’de yaşananların “uluslararası insani hukukun açık bir ihlali olduğunu” söyledi. büyük ölçekli”. ölçek.” Bunu açıklığa kavuşturmak istediğini ekledi.
“Rehin almak. Sivillere yönelik insani yardımın kasıtlı olarak engellenmesi. Sivillerin ve sivil altyapının hedef alınması. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde patlayıcı silahların gelişigüzel kullanılması. Sivil nesnelerin askeri amaçlarla kullanılması. Tüm nüfusun toplu olarak cezalandırılması. Liste daha da uzayabilir.” dedi Martin. açıklamasında: “Durdurulmalıdır. Uluslararası toplumun görüşü nettir. Yeter.” dedi.
İrlanda nasıl müdahale edecek?
Martin, müdahalenin nasıl bir şekil alacağını veya İrlanda’nın yapmayı planladığı herhangi bir iddiayı özetlemedi ancak bu hamleye, yasal ve politik analizler ve Güney Afrika da dahil olmak üzere çeşitli ortaklarla yapılan istişareler sonrasında karar verildiğini söyledi.
Dışişleri Bakanlığı, bu tür üçüncü taraf müdahalelerinin anlaşmazlıkta herhangi bir tarafın lehine olmadığını, ancak bu müdahalenin İrlanda’nın davada söz konusu Soykırım Sözleşmesinin bir veya daha fazla hükmüne ilişkin yorumunu ortaya koyması için bir fırsat olacağını söyledi. .
UAD, Güney Afrika’nın İsrail’i Gazze’de devlet önderliğinde soykırım yapmakla suçladığını tespit etti savcılığın İsrail’in bu nedenle Soykırım Sözleşmesi kapsamına girecek her türlü eylemden kaçınması ve askerlerinin Filistinlilere karşı soykırım eylemleri yapmamasını sağlaması gerekiyor.MR’ını çektirdi.
İsrail ve Batılı müttefikleri bu iddiayı asılsız olarak nitelendiriyor. tarif etti. Güney Afrika’nın Lahey’de sunduğu davayla ilgili nihai bir karara varılması yıllar alabilir.