Özgür Özel’den Erdoğan’ın sözlerine flaş yanıt: “Ahmet Şık’ın sözleri Meclis’e yakışmıyor, Alpay Özalan Türkiye’ye yakışmıyor” – Son Dakika Siyasi Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür ÖzelAKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bitlis’teki Can Atalay oturumunda bugün yaşananlara ilişkin açıklaması. “Bir avuç kenar muhalefet partisini de beraberinde sürüklüyor” Sözlerinize cevap verdi.

‘BÜYÜK DEVLETİ TOPLUMUN ARDINA KOYAN SİZSİNİZ’

Ankara’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, söz konusu soruya yanıt olarak şunları söyledi:

“Bir kez daha tüm partisi bir avuç FETÖ’cüyü takip eden biri için alışılmadık bir eleştiri bu. Bütün devleti bir avuç dini cemaat ve mezhebi takip eden, yıllarca araştırıp bu yola çıkanların önünü açan biri için bu çok alışılmadık bir eleştiri. 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açacak, şimdi bizi başkasını takip etmekle suçluyorlar Ahmet Şık “Üslubunun Meclis’e yakışmadığını söyledim, beni eleştirenler de oldu. Ahmet Şık çizgiyi aşmış olabilir. sahte hizmetin sınırları.”

“Milli gururumuzdu, milli utancımız oldu”

Özel şöyle devam etti:

“Alpay Özalan denilen ceset ne yapıyor peki? Podyuma saldırıyor, kan döküyor, kadına şiddeti körüklüyor, her şeyi başlatıyor. Ahmet Şık’ın sözleri sertti, bazı sözleri Meclis’e yakışmıyor. Alpay Özalan Türkiye’ye yakışmıyor Biz Özalan’ız’ “Milli takımda oynadığımızda bunu milli gururumuz olarak görüyorduk ama Erdoğan’ın partisinde bu bizim milli utancımız oldu. Bu nedenle tükenmişlik sendromunu kendini eleştirmesi gereken kişiye bağlıyorum.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bitlis’te konuşan AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Milletvekili Alpay Özalan’ın TİP Milletvekili Ahmet Şık’a saldırmasının ardından gündem haline gelen Can Atalay’ın TBMM’deki oturumuna ilişkin ilk kez konuştu.

Açıklamalarında Ahmet Şık’ı “marjinal” ve “kışkırtıcı” olarak nitelendiren Erdoğan, muhalefeti de hedef aldı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır bize çevre dersi vermeye çalışıyorlar ama şimdi İstanbul’un çevre hazinesini finansörlerine veriyorlar. 3 ayda belediyeleri akraba çiftliği haline getirdiler. Binlerce belediye çalışanını söz verdikleri halde işten attılar. Avrupa’da gösterişçi bir elitizm ortaya çıktı. Kendi çıkarlarından başka gündemleri yok, milletin otoritesini elinden alıyorlar, Meclis’te provokatörlük yapan marjinal tutuklu teröristlere hizmet ediyorlar.

Ellerinden gelse meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü demokrasi havarisi ilan ederlerdi. Bu koroda bir tel gibi duran muhalefet teslimiyetin göstergesidir. “Muhalefetin bir avuç kenar üyesini yakaladılar ve onları manipüle ediyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir