Vitalik Buterin, geliştirici Tornado Cash’e saldırdı

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin yakın zamanda Tornado Cash geliştiricisi Roman Storm’u savunan fona yaklaşık 240.000 dolar değerinde 100 Ether daha bağışladı. Buterin böylece söz konusu fona üçüncü bağışını yapmış oldu.

Defend Roman Storm kitle kaynak sayfasına göre geliştirici için toplam değeri 785.000 dolar olan 148 farklı 327 ETH bağışı toplandı.

Savunma fonunun resmi hesabı, bağışın ardından Buterin’e şunları söyledi: “Bunun benim için ne kadar önemli olduğunu anlatamam. “Uzun vadeli desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Pertsev ve Storm’u serbest bırakın.

Mahkeme davanın devamına karar verdi

26 Eylül 2024’te ABD’li Yargıç Katherine Failla, Storm’un davanın reddi talebini reddetti ve davanın devamına karar verdi. Failla, Storm’a yönelik iddiaların asılsız olmadığını ve “Bay Storm’un yalnızca kod yazmakla suçlandığı yönündeki hikayesini kabul edemeyeceğini” belirtti.

Storm iddiaları yalanladı ve Tornado Cash’in herkes tarafından kullanılabilecek açık kaynaklı bir yazılım olduğunu ve Tornado Cash geliştiricileri tarafından kontrol edilmediğini ileri sürdü.

Geliştiricinin her üç suçlamadan da suçlu bulunması halinde Storm 45 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Yaptırımlar Tornado’yu durduramaz

Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) yaptırımlarına ve ABD yetkililerinin yasal baskılarına rağmen, Tornado Nakit karıştırıcıya yatırılan para 2024’ün ilk yarısında yaklaşık 1,9 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, 2024’e kıyasla mevduatlarda %50 oranında bir artışı temsil ediyor. önceki yılın tamamı.

Yaptırımlar yalnızca Tornado Cash kullanıcılarının fonlarını müşteri bilgisi kontrolleri ve hedeflenen cüzdan adresleri (takma adla kullanılabilen ve istek üzerine oluşturulabilen) olan OFAC uyumlu merkezi borsalar aracılığıyla yönlendirmeyi planlaması durumunda etkili olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir